Curiositats de l'aigua.

Per què l'aigua del mar és salada?
L'aigua del mar és salada per tots els minerals que arriben a ella arrossegats pels rius des de la superfície de la terra. Els rius van dissolent els minerals incrustats a les roques fins a desembocar al mar on el mineral que més abunda és el Clorur de Sodi, és a dir, la sal.


Per què l'aigua del mar és blava?
Hi ha una teoria equivocada que diu que l'aigua del mar és blava perquè reflecteix el cel, però això no és cert. La llum solar es compon de molts de colors i l'aigua no és del tot transparent. Per la seva composició, l'aigua absorveix els colors càlids de la llum solar (vermell, groc i taronja), deixant que rebotin els colors verd i blau, que són els que veim reflectits. 

Què és una font o deu?
Una font o deu és un indret on l'aigua brolla de la terra o entre les roques. Pot ser permanent o temporal. S'origina en la filtració d'aigua de pluja que penetra en una àrea i emergeix en una altra, de menor altitud, on l'aigua no està confinada en un conducte impermeable. Aquestes surgències solen ser abundants en relleus càrstics. Els cursos subterranis de vegades s'escalfen pel contacte amb roques ígnies i afloren com a aigües termals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada